aprill 30, 2010

Laav thät saund .

Esiteks, mida uuemaks muutub youtube'i keskkond, seda kräpimaks muutuvad omakorda need muusikavideod, mida ma siia postitan. Nende formaat ei sobi kuidagi enam mu blogisse. aga aga a g a. . . .

Eile või siis täna passisin 5ni üleval. Lihtsalt und ei tulnud - ofkoors süüdistan ka väikest kohvi enne magamaminekut, kuid tavaliselt pole see nii suur probleem olnud. Kuid siiski.

Et uinuda, siis trippisin veidike ka youtube's, kus ma käin ikka ülepäeviti või paar korda nädalas, et chekkida uusi videosid.

Enivei unustage Angelina ja ta lapsendamismaania - Hollywoodi on tabanud uus buum ja juba tükimat aega. Nimelt talentide avastamine ja nende pimpimine - vähemalt viimasel ajal ja muusikaäris just. Muidugi on oma töö teinud ka youtube ja kuulsuste kaverdamine. SEe on kui uus CV online. Fame CV online. Peaks ka mingi loo kaver sinna postitama, et anda ka oma panus hollywoodi pääsemiseks. Mhh - any ideas?

enivei eniveid Kanye Westil on kasvandik - Kid Cudi, Usheril Justin Bieber - tegin veits wikipeedimist ning avastasin huvitava fakti, et saidi alusel on Bieber ka tegelt youtube'i artist, keda tahtsid pimpida nii USher kui Mr TImberlake himself, kuid seni veel häälemurde vältimisel õnneks läinud poiss valis musta valge asemel.

Tulles tagasi eilse youtube'i tripi juurde, siis leidsin Timberlake'i kasvandiku Esmee Dentersi loo - Love Dealer. SAttusin sellest korraks vaimustusse. TEgemist on taas ideaalse pop-looga, mis vastab hetke põhinormatiivile - elektropopile. Samas poploole omaselt ma juba nüüdseks hommikuks olen kõik laulu käigud omandanud ning sellest üle saanud. Kuid tõsiselt kuulake seda esimest korda ning te peate minuga nõustuma!
SEe algus - see on niii mõnus sound. Timberlake'lt uus lähenemine. TA enda soolohäälgi on teises võtmes.



2:25 - 2:45 on parim koht Timberlake'ilt. Pärast seda järgneb taas talle omane Cry me a river. Aga see biit on väga mõnus, eriti kui sul on hea kõlarisüsteem, millest kuulata. Proovisin leida ka instrumentaali, kuid hetkel see puudub. Kui kuulasin esimest korda, siis häiris mind Duntersi soolo. Ta on andekam ning ta lalin on seal ehtne keskmine pop, millega sa harjud pärast 7ndat kuulamist ära ning oskad isegi kaasa laulda. Aga jah - tema esitus on tüüpiline pop - selline, millega eurovisioonil saaksid esiviisikusse. Huvitav, et Timberlake pole suutnud seda chikki veel nii kuulsaks pimpida. Midagi jääb puudu - kas see, et kokkuvõttes on Duntersi puhul tegemist ikkagi keskmisest natuke parema häälega. Aga neid on muusikatööstuses nii palju juba, et juhul kui ta GaGa stiilis ei hakka kräppi enda seljas kandma ning levitama jutte oma seksuaalsusest . . . tegelt kuna GaGa on seda piisavalt teinud, siis Duntersi joinimisel tema hood'i oleks tegemist ka koopiaga mitte millegi erilisega. Mõjuvaim oleks, kui Timberlake esitaks Duntersi laule enda pähe - olgugi et ta ei tee palju seal kaasa, aga olgem ausad, kui palju teeb Mr Timbaland oma hittides vokaali? EEh-yeaaah-ooh ? Ke$hagi sai tuule tiibadesse just Flo Rida "Right Roundist" kust ta arendas edasi oma versiooni muusikatööstuses. SEni, mulle küll mitte eriti laikival versioonil - on see blablah ja lälisemine mõjunud.
See hitt jõuaks kiiremini edetabelitesse, kui oleks Justin Timberlake ft Esmee Dunters mitte vice versa, sest vastasel juhul, kuna chiki poolne vokaal pole väga särav, võib see tunduda kui Timberlake'i mingi heategevusprojekt. Igatahes Usheri ja Westi kasvandike vastu Dunters veel ei saa.

Kuulates seda mõnusat soundi, meenus, et see polegi nii unikaalne. Mida oli ka arvata. Mida muusikapuhul on tihti arvata. Sest ainsaks unikaalseks soundiks võiks vist pidada esimest käteplaksutust kuskel kiviaja koopas mõne meie eellase poolt. Sellele hakkas kõik rajanema. Kõigis on olemas rütm.
Kuid mul meenus Britney Spearsi real Comeback albumi Circuse ühe laulu - Mannequine'i netti lekkinud jupike. MRs Spearsi tantsuklipi näol.



On ju hea sound - liikumise harjutusel on see eriti tähtis ning selles klipis tuleb see eriti esile. Pärast selle loo põhisoundi kuulamist ma ausaltöeldes ootasin originaali. Kuid lõpptulemusena pidin veits pettuma, sest seal vokaal ning muud trikid - nipid kaotasid põhirütmi - ei kaotanud otseselt kuid leevendasid seda:



Siiski pärast rehersal video netti leakimist tegid mitmed Spearsi fännid sellest oma prognoositava versiooni. Ning ausalt öeldes järgnev versioon meeldib mulle rohkem kui hilisem originaal. SEst olgem ausad, väga palju määrab ikkagi laulu puhul vokaal. NT kui Mimicryl poleks Kene omast vokaali, siis ma poleks kindel, kas ma ikka vaimustuks nende lugudest. Minu jaoks on vokaal üks laulu kujundavaid elemente just soundi mitte väga sõnadena.



Kõlab ju hästi - põhisaund on see, mis tuleb esile. Tekib silmeette miskipärast võimla.


!

Kommentaare ei ole: